Vízilabda


Mint minden sportág, és minden egyéb más terület a pandémia miatt nagy károkat szenvedett, és ezeknek a károknak a helyrehozás hosszú ideig el fog húzódni. Hogy egy vízilabda szakosztálynál ez milyen károkat okozhat? Egyik főbb kárunk a toborzók elmaradása, a kormányrendeletek miatt nem léphettek csak igazolt játékosok az uszodába. Egy másik ilyen következmény, ami edzőink szerint fontos, és nem elhanyagolható a szülőkkel való személyes kapcsolattartás hiánya. A mai világban egy felgyorsult kommunikáció van, mely lényegesen eltér a személyes egyeztetéstől. Egy szülő-edző találkozóról természetesen a mai napig nem mondtunk le, és amennyiben ezt a kialakult helyzet engedi megtartásra fog kerülni.

De lássuk a pozitív dolgokat, melyek ezekben az időkben még nagyobb örömöt jelenthetnek számunkra. 2021-2022-es szezont Gyermek III. és IV. korosztályban, valamint IFI csapattal tudtuk megkezdeni. Az IFI csapat a régi serdülő korosztályból 8-10 fővel, valamint alsóbb korosztályokkal került feltöltésre. Az edzéseket egy teljesen elfogadható 45 fős átlag gyerekszámmal tudjuk megtartani. Tóth Péter vezetőedző büszke arra, hogy a gyerekekkel sikerült megszerettetni ez a sportágat hiszen a gyermek és egyesület fejlődése is itt kezdődik el. Nem kis munkával, de sikerült elérni, hogy egy-egy mérkőzésre bő kerettel tudunk elutazni, két sorban tudnak az edzők gondolkozni.

Az egyik fontos alapelv az edzőknek, hogy minden elutazott gyermek játszhasson és élményeket, tapasztalatokat szerezzen, akkor is, ha az nem egy győztes meccs lesz. Sokat jelent számunkra és a gyerekeknek is, hogy a mérkőzésekre egy csapatként érkezhetünk meg, mely nem csak a szívünkben van jelen, hanem a megjelenésünkben is. Minden meccsre járó gyermeket feltudtunk szerelni a sporttáskától egészen a papucsig.

A legkisebb csapatunk játszotta a legtöbb mérkőzést, így ők a három fordulót 6 mérkőzéssel zárták. A Gyermek IV. és az IFI csapatunk is két fordulóban 4 meccsel zárta az évet. Külön büszkeséggel tölthet el minket, hogy négy edzettünk is az Északi Régiós válogatottba bekerülhetett. Gál Csengének, Fazekas Rékának, Schrott Alexnak és Szatmári Bálintnak havi 1-2 alkalommal mindig más helyszínen összetartó edzéseik és régiós meccseik vannak. Itt Csenge és Réka lányokkal, saját korosztályukban tudnak versenyezni, mely nagy öröm számukra……

Kövess minket a Facebookon is!