BENU FÉRFI MAGYAR KUPA: AZ FTC BIRTOKÁBAN A TRÓFEA!


A Masters-torna vezette fel a BENU Férfi Magyar Kupát (videós összeállításunk megtekinthető lesz ezúttal is kommunikációs felületünkön), amely a bronzmeccsel kezdődött. Azzal a bronzmeccsel, amelyen a BVSC az első pillanattól az utolsóig alaposan megnehezítette az esélyesebb Vasas dolgát. Hiába játszotta egy hét alatt negyedik mérkőzését Szűcs Levente alakulata, hiába veszítette már az első negyedben el a végleg kiállított centerét, Ágh Györgyöt, két negyedig jobban pólózott, mint ellenfele.
 
A rutinosabb angyalföldiek (akiket ezúttal is Bóbis Máté irányított, helyettesítve az egészségügyi problémák miatt otthon pihenő Vad Lajost) térfélcsere után fordítottak, és ha nehezen is, de lassan felőrölték ellenfelük erejét. Braniszlav Mitrovics jól védett, illetve a Bátori Bence, Drasko Brguljan, Szava Randjelovics trió húzta csapata szekerét - így sikerült legyőzni 10-7-re a Vasasnak a BVSC-t.

Bóbis Máté: – Nagyon örülök a csapat teljesítményének. Aki ennél könnyebb mérkőzésre számított, az rosszul tette. Az volt a kulcs, hogy türelmesek legyünk, és a végén fegyelmezett játékkal eldöntsük a meccset.

Szűcs Levente: – Az előző napi rossz kezdés demoralizáló volt, örülök neki, hogy fel tudtunk belőle állni. Ilyen játékkal a velünk egy szinten álló csapatokat meg kell tudnunk verni, az erősebbek ellen ezek szerint ennél kicsivel több kell.

A finálé előtt háromszoros olimpiai bajnokunkra, a legendára, Benedek Tiborra emlékezett a teljes uszoda egy emlékvideóval - meghatóan szólt a „Benedek Tibi!" rigmus az uszodában. 

A döntő aztán úgy kezdődött, ahogy szurkolói szempontból a legideálisabb: sorra jöttek a gólok. Hol az FTC, hol a Szolnok vezetett, bizony az ismét szerepet kapó Bányai Márknak, valamint Vogel Somának sem volt könnyű dolga. Filip Filipovics magabiztosan lőtte be az ötmétereseket, Vámos Márton és Ioannisz Fountoulisz lövései is „ültek", bizony, sem itt, sem ott nem a blokkok jelentették a minőséget. A második negyedben volt először kettő a különbség, Schmölcz Norman szép gólja jelentette a 7-5-ös szolnoki vezetést - a kettő megmaradt a negyed végéig, 9-7-re vezetett Zsivko Gocics együttese. Tizenhat gól, máskor egy egész meccs alatt születik ennyi a két csapat meccsén - most a felénél jártunk...

Varga Dénes, Zalánki Gergő válogatott duó nélkül küzdő FTC Fountoulisz távolijával jött közelebb, majd Jansik Szilárd révén a 22. percben egyenlített. De még ugyanebben a minutumban a kipontozódott Vigvári Vendelt és Pohl Zoltánt egy támadáson belül veszítette el végleg a zöld-fehér alakulat, ráadásul Kovács Gergő belőtte a kettős fórt - ismét vezetett a Szolnok. De a Fradi görög klasszisa ötödik gólját is meglőtte, így 10-10-zel zárult a harmadik etap.
 
Fáradtak a felek, láthatóad fáradtak, ugyanakkor eszméletlen nagyot küzdöttek, ahogy ilyenkor kell, végig harcolták a meccset. Hosszú idő után Jansik Szilárd előnyből szerzett találatával újra Varga Zsolt csapata vezetett, sőt lehetett volna kettő is az előnye, de előbb Bányai védett nagyot, majd egy blokk segítette a Szolnokot. Végtelen izgalmak közepette 3:38-cal a vége előtt Angyal Dániel irtózatos kapásgóllal egyenlített, de átellenben Vámos balja is villant egy hatalmasat. Kovács Gergő hasonlóan szép találattal egyenlített, 12-12 állt a táblán két perccel a vége előtt.
 
Kovács aztán egy megúszás után Vámos szorongatásából megszerezte negyedik találatát, majd az őrült végjátékban, három másodperccel a vége előtt kettős előnyből az addig nem sokat vízben lévő Kállay Márk kiegyenlített.
 
Jöhettek az ötméteresek. Amelyben egy teljes kör után nem született döntés (itt is, ott is egy maradt ki), majd a hetedik párbajban lett vége: Konarik Ákos lövését kivédte Vogel Soma, Fountoulis ismét eredményes volt, kezdődhetett az FTC-ünneplés előbb a vízben, majd a parton.

Varga Zsolt: – Óriási mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ebben az összeállításban, ilyen körülmények között is képesek voltunk küzdeni és nyerni. Nekem nagyon sokat jelent ez a győzelem, rendkívül boldog vagyok. A Szolnok nagyon jól játszott, de mi is.

Zsivko Gocics: – A vízilabda minden szépségét láthattuk ezen a meccsen. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, mert közben többször is úgy éreztem, hogy megfoghatjuk a Fradit. Ezzel együtt büszke vagyok a fiúkra, mert mindent kiadtak magukból.

Az érmeket, majd a trófeát Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja adta át.
Fekete Balázs, a Játékvezetői Bizottság elnöke és Vári Attila a finálé után a női és a férfidöntő játékvezetőit (Várkonyi Gabriella, Kun György, Csanádi Zsolt) emlékplakettel jutalmazta.

Kövess minket a Facebookon is!