AZ MVLSZ ELNÖKSÉGE DÖNTÖTT: AUGUSZTUS 29-ÉN ELINDUL A BAJNOKSÁG


Ülésezett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, a tanácskozás fő napirendi pontja a 2020/21-es bajnoki rajt ütemezése, valamint a félbeszakadt BENU Magyar Kupa végjátéka időpontjának meghatározása volt.

Ahogyan Vári Attila, az MVLSZ elnöke az ülés után bejelentette, a BENU Férfi Magyar Kupa döntő játéknapját szeptember 9. és 20. között lejátsszák, a magyar bajnokság pedig a szövetség versenyszabályzatának kiírása alapján az előzetes tervek és menetrend alapján kezdődik el.

Mindez azt jelenti, hogy augusztus 29-én kezdődik az E.ON OB I 2020/21-es szezonja.

Egyelőre egy mérkőzés elhalasztásáról született döntés, a Ferencváros és a Vasas 1. fordulós találkozóját egy korábbi kérésnek megfelelően tolják el. További információ, hogy két klubtól, a Szentestől és az UVSE-től is érkezett halasztási kérelem, ezek elbírálása folyamatban van.

Mint ismert, a BENU Magyar Kupa döntő játéknapjának délelőttjén, a koronavírus tesztek során pozitív mintákat produkált a Ferencváros több játékosa, így az MVLSZ elhalasztotta a versenyrendszerében zajló férfimérkőzéseket. Később más csapatoknál, így az UVSE-nél és az Egernél is akadtak pozitív esetek, a csapatok nagy része így folytatta a teszteléseket.

Kövess minket a Facebookon is!