FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA: A SZOLNOK ITTHON, AZ FTC ÉS AZ EGER IDEGENBEN


A magyar bajnok már hétfőn kiutazott Barcelonába, ahol ma 19:15-től játszik a Barceloneta ellen. A Komjádi-uszodában hatalmas csatában a spanyol együttes volt a jobb (8-9), így értelemszerűen a visszavágás vágya is hajtja az Európa Kupa nyolcas döntőjére készülő magyar válogatottba hét játékost is adó Fradit. A felek azonos pontszámmal állnak a táblázat harmadik és negyedik helyén, így összecsapásuk sorsdöntően alakíthatja a csoportot. 

„Fontos mérkőzés lesz a csoport végkimenetele szempontjából, mivel azonos pontszámmal áll a két csapat. Éppen ezért kiélezett találkozóra számítok. Nyilvánvalóan mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk idegenben, már csak azért is, mert még mindig fáj, hogy az otthoni mérkőzést elveszítettük ellenük. Akkor először mi vezettünk, aztán ők, feljöttünk megint, de a végén már nem tudtunk fordítani. Most visszavágnánk és hazavinnénk a pontokat” – fogalmazott a klub honlapján Varga Zsolt vezetőedző. 

A két csapat mögött hét pont hátránnyal álló egrieknek reálisan nincs sok esélyük a továbbjutásra, de természetesen nem feltett kezekkel utaztak a Brescia otthonába. Az olaszok 11-8-ra nyertek a Bitskey-uszodában, most is esélyesebbek, de… 

„Nem téveszt meg minket az, hogy a Brescia kikapott az előző fordulóban a Dynamo ellen. Egy kimondottan erős csapatról van szó, otthon pedig bárkit képesek megverni. Egyértelmű, hogy nem véletlenül vannak a második helyen a csoportban. Jót tett nekünk a Miskolc elleni döntetlen, hiszen így még közelebb kerültünk ahhoz, hogy a legjobb négybe kerüljünk. Egységesek vagyunk, talán ez most a legfontosabb. A válogatott miatti szünetet regenerálódásra használjuk majd fel, rég volt ilyen” – mondta a hevesiek oldalán Dabrowski Norbert vezetőedző. 

A B-csoportban a Szolnok nagy harcban van a csoport harmadik, még továbbjutó helyének megszerzéséért (ismeretes, a Hannover a nyolcas döntő rendezői jogán elvisz egy helyet a csoportból), ehhez feltétlen nyernie kell a Spandau ellen. Németországban 9-9-re végeztek egymással a felek, úgy, hogy Dennis Strelezkij öt gólt jegyzett – őt is meg kell majd állítani. A láthatóan egyre jobban játszó szolnokiak vezetőedzője, Zsivko Gocics így vezette fel a mérkőzést, amelyet a Sport1 18:30-tól élőben közvetít: „Sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy már nem a mi kezünkben van a sorsunk, nem elég minden meccset megnyernünk, a Busto Arsizónak és az Olympiakosznak is veszítenie kell. A Spandau ellen – mint mindig – a stabil védekezés lesz a kulcs, fontos, hogy ebből kiindulva jó iramot diktáljunk. Meglátjuk, hogy a kemény menetekésben mennyire leszünk erre képesek.” 
 

Kövess minket a Facebookon is!