FÉRFIVÁLOGATOTTUNK 20-AS KERETE AZ EURÓPA KUPA NYOLCAS DÖNTŐRE


A szövetségi kapitány húsz játékost hívott meg a hétfőtől szerdáig tartó felkészülésre, amely után megnevezi majd tizenötös utazó csapatát. Zágrábban ugyanis ennyi játékost lehet majd nevezni; az Európa Kupa nyolcas döntőjét az új szabályok szerint játsszák majd. 

„A keret névsora alapján látható, hogy a bő keret azok közül került ki, akik a selejtezőben játszottak a csapatban. A szokásosnál nagyobb létszámot az indokolja, hogy az utazás előtt ezúttal lesz lehetőségünk három napon át edzeni, amelyeken szeretném, ha egymás közötti edzőmeccseken tesztelnénk az új szabályokat. A berlini Világkupán a most megnevezett keretből tizenkét játékos már élesben megismerkedett velük, inkább frissíteniük kell élményeket, a többiek először találkoznak majd ezzel. Néhány edzésre feltétlen szükség van ahhoz, hogy felvegye mindenki az új szabályok pörgősebb ritmusát” – indokolt Märcz Tamás, aki hétfőtől a Komjádi-uszodában készül majd keretével. 

Ami pedig az Európa Kupa első meccsét illeti, azzal kapcsolatban így fogalmazott a kapitány: „Az Európa Kupa előtti edzések célirányosan a fizikai megfelelő állapot elérésére, új szabályok minél gyorsabb alkalmazkodásáért fognak zajlani, illetve ahogy közeledünk az első meccsünkhez, egyre inkább előtérbe kerül majd a Montenegró elleni játék is.” 

A zágrábi Európa Kupa nyolcas döntőjéből három csapat kerül a Világliga belgrádi Szuperdöntőjébe, amelynek biztos résztvevője a rendező Szerbia. A Világliga győztese kvalifikálja magát a tokiói olimpiára. 

Märcz Tamás elárulta, hogy a jövő héten megkezdi edzéseit egy úgymond „B”-válogatott is, amelyből a nyári Universiade-csapatba is bekerülhetnek játékosok. Ebben a keretben akár felnőtt válogatott pólósok is szerepet kaphatnak – a névsort a szakmai stáb a napokban nyilvánosságra hozza. A csapatot – amelynek szoros lesz az együttműködése a válogatottal – Horváth János vezeti. 

A magyar férfiválogatott 20-as kerete az Európa Kupa nyolcas döntőjére
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok), BedőKrisztián (Miskolc),  Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), VámosMárton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
 

Kövess minket a Facebookon is!