AZ ÚJBUDAIAK NYERTÉK A SZUPERRANGADÓT - TOVÁBBRA IS SZÁZSZÁZALÉKOS AZ OSC


A Komjádi-uszoda lelátóján sokan meglepődhettek a százszázalékos felek csatáján, vagyis az FTC-OSC csúcsrangadó ráúszásánál, hiszen az újbudaiak kapujában ezúttal nem a vendégek első számú hálóőre, Braniszlav Mitrovics, hanem Lévai Márton várta a kezdő sípszót. Nos, a mérkőzést a vendéglátó zöld-fehérek kezdték jobban, előbb Gór-Nagy Miklós gyötört be egy akciógólt, majd egy perccel később Német Toni villant centerből. Az egyébként csendben csordogáló mérkőzés első nyolc percét Kovács Gergő távoli bombája zárta, 2-1.
 
Aztán az újbudaiak ott folytatták, ahol az első játékrész végén abbahagyták, Bundschuh Erik találatával egalizált az OSC. A vendégek tizenegyesének akciógólját egy villámgyors gólváltás követte, Sava Randelovics találatára Slobodan Nikics felelt rögtön, majd Aaron Younger szabaddobásból eleresztett találatával átvette a vezetést a Fradi. A ferencvárosi előnyt a hajrában fórból betaláló Kállay Márk növelte kettőre, 5-3. 

Továbbra sem adták fel azonban az újbudaiak, Tóth Márton révén egyre zárkózott az OSC, majd nem sokkal később Lévai Márton hálálta meg mesterének a bizalmat. Nikola Jaksics harcolt ki ötméterest a negyedik vendég találat szerzőjével, Tóth Mártonnal szemben, a végrehajtó, Varga Dénes büntetőjét pedig biztos kézzel hárította Lévai. Az óriási bravúr felpaprikázta a vendégeket, és Kovács Gergő fórgóljával kiegyenlített, Manhercz Krisztián találatával pedig a vezetést is magához ragadta az OSC.
 
Vad Lajos tanítványainak lendülete a negyedik negyedben sem tört meg, sőt! Erdélyi Balázs emberelőnyben értékesített találatával először volt két gól a differencia - az OSC javára. Vámos Márton bombájával kapaszkodott ugyan a házigazda, azonban pazar játékkal és Nemanja Ubovics centergóljával visszaállította a kétgólos különbséget az újbudai alakulat. Eközben Varga Zsolt és Madaras Norbert tüzelte a zöld-fehéreket a túloldalon, melynek meg is lett az eredménye, előbb Dumi tüzelt a vendégek kapujába, majd Vogel Soma védett hatalmasat, míg a lelátón tetőfokára hágott az izgalom. Másfél perccel az összecsapás vége előtt Jansik Szilárd egalizálhatott volna, ám a helyzet kimaradt, az OSC pedig büntetett, Drasko Brguljan is feliratkozott a gólszerzők közé. A vendégek 9-7-es győzelmükkel megszakították a ferencvárosiak bajnoki menetelését, egyúttal megőrizték saját hibátlan mérlegüket.

 

Kövess minket a Facebookon is!