ÚJABB SPORTDIPLOMÁCIAI SIKER


Dr. Clifton Grima elismeréssel szólt a magyar vízilabda nemzetközi sikereiről. Hangsúlyozta, hogy Magyarország a világ vizes sportjainak központjává vált azzal, hogy számos kimagasló minőségű nemzetközi sportrendezvényt bonyolít le. A miniszter külön kiemelte, hogy az elmúlt években milyen magas szintű sportlétesítmények kerültek Magyarországon átadásra. 

Málta is szeretne hasonló nemzetközi színvonalú fedett sportuszodát építeni a jövő évben. A miniszter utasította a Máltai Vízilabda Szövetség jelenlévő elnökét arra, hogy magyar partnerével együttműködési szándéknyilatkozatot dolgozzon ki. Az elnök hamarosan e célból Magyarországra utazik. Az együttműködési szándéknyilatkozat tartalmazni fogja az utánpótlás-nevelésével kapcsolatos tapasztalatok átvételét, valamint az edzőképzést és a közös edzőtáborozást érintő javaslatokat. 

dr. Clifton Grima felajánlotta, hogy a máltai fél költségén a máltai nyári vízilabda-bajnokság idejére magyar játékvezetőket foglalkoztat a Magyar Vízilabda Szövetség ajánlása alapján. Ezzel segíti a nyári bajnokság magas színvonalú lebonyolítását. A miniszter kifejezte részvételi szándékát a 2020. januári Európa-bajnokságon. 

A találkozót követően az MVLSZ delegációja partnerével együtt megtekintette a Világliga csoportmérkőzést, amelyet a magyar csapat 24–8-ra megnyert. 
 

Kövess minket a Facebookon is!