AZ OSC ÉS AZ FTC TOVÁBBRA IS SZÁZSZÁZALÉKOS


Meglehetősen érdekes mérkőzést vívtak a Komjádi-uszodában, ahol a Zsivko Gocics irányította, Zalánki Gergőt nélkülöző Szolnok végig partiban volt a címvédő FTC-vel, amely továbbra is nélkülözi a sérült Mezei Tamást. Varga Zsolt együttesének azonban elegendő volt a második negyedet két góllal megnyerni, és ezt az előnyt őrizni a végéig. Hiába védett remekül, ötven százalék felett Nagy Viktor, hiába sikerült Vámos Mártont gól nélkül tartani, hiába duplázott Jansik Dávid és Dorde Lazics is, a többször kísérletező, jól védekező hazaiak 10-8-ra győztek. Aaron Younger triplázott, de Varga Dénes és Kállay Márk is két gólig jutott, főszerepet játszva a százszázalékos teljesítmény megőrzésében. 

Hibátlan maradt az OSC is, amely az első negyedben a három gólt jegyző, alaposan bekezdő Manhercz Krisztián vezérletével szerzett 4-1-es előnyt. Vad Lajos együttese a folytatásban is dominált, azt is elbírta, hogy a harmadik negyedben elveszítette a hevesiektől igazolt, végleg kiállított Hárai Balázst. A korábban szintén Dabrowski Norbert csapatát erősítő Braniszlav Mitrovicsjól védett, a fővárosiak előnye folyamatosan hízott, s végül 12-5-re nyert az OSC. 

A Miskolc a Kőér utcában bizonyította, hogy komoly tervei vannak a középszakaszban (is), kiváló teljesítménnyel, Ognjen Sztojanovicsvezérletével lépdelt előre. Sike József alakulata már a nagyszünetben 6-3-ra vezetett, de térfélcsere után sem lankadt a figyelme. Hiába próbált meg mindent Merész András, a Honvéd ezen az estén képtelen volt feltartóztatni ellenfelét – a Miskolc végül 13-7-tel lett három ponttal gazdagabb. 

A negyedik felsőházi parti hozta a hullámzó kategóriát: a Debrecen 4-3-as első félidőt követően a harmadik negyedben került hátrányba, hiszen a BVSC Várnai Kristóf duplájával és Csapó Miklós találatával, jó védekezéssel, Szakonyi Dániel magabiztos kapusteljesítményével 3-0-ra hozta le ezt az etapot. A záró negyedre jött az újabb fordulat: ekkor a hazaiak húzták le a rolót, s jöttek a gólok is sorban (Dőry Farkas, Lukas Durik, Kovács Gábor, majd Fekete Gergő kétszer talált be), s egy 5-0-s rohammal 9-6-ra győztek. 

Kövess minket a Facebookon is!